flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рекомендації, щодо порядку звернення до суду в період карантину!

18 травня 2020, 14:53

 

 

До уваги громадян та учасників судових процесів!

       З метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб,  в Болградському районному суді Одеської області продовжено особливий режим роботи суду.

Звертаємося до кожного громадянина з проханням утриматись від зайвих візитів до суду, якщо розгляд справи не передбачає Вашої обов'язкової присутності.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ПРОПУСК ДО ПРИМІЩЕННЯ СУДУ ОСІБ!:

  • з ознаками респіраторних захворювань та підвищеною температурою;
  • без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски;
  • які не є учасниками судових засідань.

Пропуск до будівлі суду проводиться:

  • ДЛЯ ГРОМАДЯН - за наявності судової повістки або sms-повідомлення про виклик до суду з дозволу головуючого судді по справі.
  • ДЛЯ АДВОКАТІВ – за пред’явленням документа, що посвідчує особу адвоката.

Рекомендація, щодо порядку звернення до суду в період карантину!

Рекомендуємо громадянам  звертатись до суду шляхом:

·         звернення через офіційну електрону пошту суду  inbox@bg.od.court.gov.ua

·         поштовим зв’язком на адресу суду: 68702, вул.25 Серпня,192, м. Болград, Одеська область

·         через електронну форму «Звернення громадян» на веб-сторінці Болградського районного суду Одеської області –http://bg.od.court.gov.ua/.

·         через особистий кабінет в системі «Електронний суд» https://id.court.gov.ua/;

·         через електронну форму «Інформаційний запит на отримання публічної інформації» на веб-сторінці Болградського районного суду Одеської області – http://bg.od.court.gov.ua/.

       Додаткову  інформацію можна отримати за номером телефону  (048-46) 4-31-21 (канцелярія суду) або на веб-сторінці Болградського районного суду Одеської області розділ «Громадянам» https://bg.od.court.gov.ua/sud1507/gromadyanam.

       Просимо направляти позовні заяви, відзиви, заяви, скарги, пояснення, клопотання тощо в паперовому вигляді через засоби поштового зв’язку  або в електронному вигляді на електронну пошту суду (inbox@bg.od.court.gov.ua) із дотриманням вимог до організації роботи з документами, що передаються електронними засобами зв’язку.

       Повідомляємо, що на вищезазначені засоби зв’язку до суду можливо надати заяву про відкладення розгляду справи зв’язку з карантином (зразок додається).  Крім того, якщо на Вашу думку, справу можливо розглянути на підставі вже наданих Вами доказів, рекомендуємо звертатись до суду із заявою про розгляд справи без Вашої участі(для ознайомлення з зразками заяв перейдіть на веб-сторінку Болградського районного суду Одеської області розділ «Громадянам» https://bg.od.court.gov.ua/sud1507/gromadyanam.

       Для отримання копії судового рішення  рекомендуємо звертатися з письмовою заявою на офіційну електронну адресу  суду inbox@bg.od.court.gov.ua із дотриманням вимог до організації роботи з документами, що передаються електронними засобами зв’язку. Копії судових рішень будуть направлені на вказану заявником поштову адресу тільки в разі дотримання вимог до організації роботи з документами, що передаються електронними засобами зв’язку .

      Болградський районний суд Одеської області звертається до усіх громадян з проханням відповідально і з розумінням поставитися до запровадженого карантину!

      Всі документи своєчасно реєструються та обробляються працівниками апарату суду. Рекомендований порядок звернення до суду шляхом використання електронних та поштових засобів зв’язку допоможе зменшити розповсюдження вірусної інфекції та заощадить Ваш час.

Будьте відповідальні!  Наше здоров’я в наших руках!