flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Матір неповнолітньої дитини притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення прав дитини на здобуття освіти

15 січня 2020, 09:57

Постановою Болградського районного суду Одеської області до адміністративної відповідальності притягнуто гр. Б, 1990 року народження за ч.1 ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

До Болградського  ВП Ізмаїльського ВП ГУНП України в Одеській області надійшло звернення голови Оріхівської сілької ради та в. о. директора Оріхівської  ЗОШ  Болградського району Одеської області з проханням порушити питання про притягнення до адміністративної відповідальності гр. Б, 1990 року народження за ухилення від виконання батьківських обов’язків, а саме за  порушення права неповнолітньої дитини з особливими освітніми потребами на здобуття освіти.

На підставі вказаного звернення було проведено огляд умов проживання вказаної громадянки та її малолітніх дітей та складено відносно гр.Б протокол про адміністративне правопорушення про притягнення її до відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено що дійсно її донька Є. 2010 року народження досі не навчається в школі, оскільки, як пояснила мама, вона відстає у розвитку, погано розмовляє, неодноразові прохання сільської ради та працівників школи про необхідність отримання комплексної оцінки розвитку дитини у Болградському інклюзивно-ресурсному центрі мамою були проігноровані. Заслухавши пояснення гр. Б., надані нею у судовому засіданні та взявши до уваги те, що вона визнала свою вину повністю, вперше притягується до відповідальності та обіцяла, що вона забезпечить можливість отримання донькою освіти, суд застосував до неї  адміністративне стягнення у виді попередження.

Також жінці доведеться сплатити судовий збір у дохід держави в розмірі 420 грн. 40 коп.

Прес-служба суду