flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мін’юст анонсував розробку Закону про правосуддя для дітей

27 травня 2017, 08:23
 

Кабінет міністрів схвалив прийняв розроблену Міністерством юстиції України постанову, яка забезпечить створення Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

Про це повідомив сайт Мін’юсту.

 

Серед ключових завдань діяльності ради – Серед завдань Ради, зокрема, є розробка Стратегії щодо запобігання злочинності та Закону про правосуддя для дітей, створення механізмів позасудового правового врегулювання і просування підходів відновного правосуддя.

«Ми хочемо зібрати всі органи державної влади, які опікуються неповнолітніми, та спільними зусиллями удосконалити нормативно-правову базу, яка пов’язана із захистом законних прав та інтересів дітей. Зокрема, це стосується прийняття Закону про безоплатну правову допомогу, який дасть можливість системі правової допомоги повністю охопити питання захисту дітей, а також розроблення Державної програми соціального захисту та реабілітації неповнолітніх, які вже вчинили правопорушення», – наголосила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

На її переконання, на практиці досягти цих цілей можна лише шляхом адміністрування діяльності всіх державних органів залучених до процесу.

«Міжвідомча координаційна рада з питань правосуддя щодо неповнолітніх з одного боку буде консультативно-дорадчим органом Кабінету міністрів. З іншого – стане широкою міжінституційною платформою, яка під координацією Міністерства юстиції об’єднає і судову гілку владу, і омбудсмена, і неурядові організації, які опікуються проблемами захисту дітей», - зауважила вона.

Наталія Севостьянова пояснила, що Рада матиме як обов’язкових членів, так і членів, які працюватимуть з нами за згодою. До ради увійдуть 5 ключових міністерств: Міністерство юстиції, Міністерство молоді та спорту, Міністерство освіти й науки, Міністерство соціальної політики та Міністерство внутрішніх справ.

«Також за згодою ми очікуємо представників Генеральної прокуратури, уповноваженого Верховної Ради з прав людини, представників міжнародних та громадських об’єднань. Наша головна мета – встановити доброзичливе середовище для дитини у секторі правосуддя. І сьогодні всі органи державної влади мають об’єднатися для того, щоб запровадити ці зміни», - резюмувала вона.