flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі за вбивство двох людей - ухвалено вирок суду

17 січня 2024, 08:30
 
  16  січня 2024 року колегія суддів Болградського районного суду Одеської області ухвалила вирок в кримінальному провадженні стосовно мешканця одного з сіл Білгород–Дністровського (колишнього Татарбунарського) району Одеської області за звинуваченням у вчиненні умисних особливо тяжких злочинів проти життя двох осіб та замах на життя третьої особи.

У листопаді 2010 року  К., маючи умисел спрямований на заволодіння чужим майном, шляхом вчинення розбійного нападу та подальшого умисного вбивства двох осіб, попередньо взявши з собою металевий предмет, через паркан проник в домоволодіння   гр. М.. Перебуваючи у дворі даного домоволодіння К. з метою реалізації свого злочинного наміру, скоїв вбивство господарів домоволодіння чоловіка та дружини М., а також  замах на умисне вбивство їх сусідки Ф., після чого проник в житлові приміщення домоволодіння, звідки викрав майно потерпілих на загальну суму 28 325 грн. Після скоєного К. з місця пригоди зник, розпорядившись викраденим на власний розсуд.

Суд врахував винятково високий ступінь суспільної небезпеки вчинених громадянином К. вбивств, те, що зазначений злочин відповідно до ч. 6 ст. 12 КК України відноситься до категорії особливо тяжких злочинів та є тим випадком, спеціально передбаченим  КК України, коли призначається довічне позбавлення волі. На думку колегії суддів, поведінка обвинуваченого до, в момент та після вчинення вбивства та протягом усього тривалого розгляду справи судами свідчить про крайню ступінь деградації обвинуваченого, нехтування ним цінностями людського життя, відсутність будь-якої поваги до людей, соціально-стримуючих факторів та його високу суспільну небезпеку. Саме тому громадянин К. підлягає постійній ізоляції від суспільства, якою відповідно до положень Кримінального кодексу України є довічне позбавлення волі, яке буде необхідним і справедливим за вчинені ним злочини.

Апеляційна скарга на вирок суду може бути подана протягом п’ятнадцяти діб з моменту його проголошення (ст. 349 КПК України в редакції  1960 року).

Пошук судових рішень по даній справі в Єдиному державному реєстрі судових рішень можливо здійснити за номером 1-157/12.

За повідомленням прес-служби суду