flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав мешканку м. Болграда за антиукраїнські публікації у соцмережі, у яких вона підтримувала збройну агресію рф

13 грудня 2023, 16:43

13  грудня 2023 року Болградський районний суд Одеської області постановив вирок щодо кримінального провадження по обвинуваченню громадянки Д.,   мешканки м. Болград Одеської області, за вчинення злочину, передбаченого   ч. 2 ст. 436-2 КК України - поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році.

Особа  Д, яка є громадянкою України, діючи з прямим умислом, в період з 03.05.2022 року по 18.02.2023 року, з мотивів несприйняття існуючої української влади та схвалення політики країни-агресора, керуючись єдиним умислом, неодноразово у соціальній Інтернет-мережі «Одноклассники» на своїй персональній сторінці, шляхом проставлення так званих «лайків» поширила ряд публікацій, у яких містяться  публічні заклики до агресивної війни.

Дослідивши всі матеріали, суд затвердив угоду між прокурором та обвинуваченою, якою громадянку Д. визнано винною і призначено покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі без конфіскації майна. Відповідно до ст. 75 КК України громадянку Д. звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, протягом іспитового строку 2 (два)  роки з покладанням на неї обов’язків у відповідності до ст.76 КК України,  в тому числі обмеження використання будь-яких соціальних мереж.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Прес служба