flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна: суд ухвалив вирок уродженцю м. Болград, який обвинувачується у державній зраді

12 грудня 2023, 09:00

Болградський районний суд Одеської  області ухвалив вирок чоловікові за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 111 (Державна зрада в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

⠀⠀⠀⠀⠀

Як зазначено у вироку, обвинувачений Л., на виконання завдань співробітників федеральної служби безпеки російської федерації, передавав інформаційні дані  щодо розташування та і переміщення Збройних Сил України. Зібрані дані пересилав представникам російської спецслужби за допомогою месенджера «Telegram».

⠀⠀⠀

Під час судового засідання обвинувачений свою вину у злочині при зазначених вище обставинах не визнав.

 

За результатами повного та всебічного судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

 

Довідково:

ч. 2 ст. 111 КК України – Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України вчинені в умовах воєнного стану, (караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна).

⠀⠀

Прес-служба