flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сервіс сплати штрафу та судового збору в мобільному додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Дія»

18 жовтня 2023, 16:19
 
ДСА України листом повідомила про завершення розробки сервісу сплати штрафу та судового збору в мобільному додатку Порталу «Дія» за постановами судів, винесеними у справах про адміністративні правопорушення.
 
Даний сервіс розроблено відповідно до спільного з Мінцифри Порядку електронної інформаційної взаємодії між підсистемою «Електронний суд» ЄСІТС та Єдиним державним веб-порталом електронних послуг, зокрема мобільним додатком Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал «Дія»).
 
Після завершення бета-тестування сервісу, працівникам суду не потрібно буде додатково повідомляти реквізити для сплати штрафу, судового збору та вимагати від громадян паперову квитанцію про сплату, оскільки відповідні реквізити автоматично генеруються системою, а дані про сплату штрафу, судового збору користувачем в застосунку «Дія» автоматично передаються до АСДС.
 
Зверніть увагу, що важливим є внесення ідентифікаційних даних особи в обліково-статистичні картки на всі судові справи та матеріали під час їх реєстрації або реєстрації будь-якого процесуального документа у справі, якщо такі дані не були внесені до АСДС при первинній реєстрації.