flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

06 жовтня 2017 року – День відкритих дверей

06 жовтня 2017, 08:45

06 жовтня 2017 року в Болградському районному суді Одеської області було проведено День відкритих дверей. До суду завітали учні 10 - 11 класу загально – освітньої  школи №3. Помічник судді Жукова Т.І. та в. о. керівника апарату суду Бужилова Л.О. ознайомили учнів з роботою суду. Вони були ознайомлені з порядком розгляду справ.

 

 Помічник судді Жукова Т.І. розповіла про  учасників кримінального провадження, як відбувається фіксування  судового процесу, як при розгляді справ використовується відеоконференцзв'язок, розповіла про обов’язкові атрибути в залі судового засідання (державного прапору та гербу України).

 

        В.о. керівника апарату суду Бужилова Л.О. роз’яснила що в суді функціонує автоматизована система документообігу суду, в якій реєструється уся вхідна та вихідна кореспонденція, за допомогою автоматизованої системи розподіляються справи по суддях. Учнів ознайомили з роботою архіву, пояснивши, що справи зберігаються в архіві, а у визначений строк знищується, крім оригіналів судових рішень.

 

        Учні з захопленням розглядали зал судового засідання, з цікавістю прослухали виступи працівників апарату суду.

 

          Сподіваємося, що День відкритих дверей пройшов для учнів не дарма, вони зробили для себе якісь висновки та у подальшому хтось з них візьме участь у діяльності судової системи.